ITdelen

Wat deel ik en wat levert het mij op?

Recent onderzoek van onder meer TNO geeft aan dat bij organisaties vaak slechts 36% van de servercapaciteit daadwerkelijk continue gebruikt wordt. Daar zijn veel redenen voor. Soms dient er een extra server aangeschaft te worden omdat twee pakketten niet op dezelfde server kunnen staan en/of sommige processen pieken slechts twee keer per dag en slapen de rest van de dag. Stel dat we deze overcapaciteit van 64% zouden kunnen delen met collega’s in de sector? U heeft inzicht in uw huidige ICT kosten en afschrijvingen. Hoeveel kunt u dan besparen op uw initiële- en operationele kosten? De moeite waard om een keer voor te laten rekenen door bosworX?

Gelijkwaardig en transparant
Delen van IT is gebaseerd op gelijkwaardigheid en transparante opbrengsten voor alle deelnemers. Wij brengen organisaties van dezelfde omvang binnen dezelfde branche bij elkaar en bepalen samen welke opbrengsten we kunnen realiseren door middel van het Delen van IT-middelen.

Identiteit
Essentieel is dat de identiteit en soevereiniteit van de deelnemers structureel geborgen is, zowel technisch, conceptueel, organisatorisch, financieel als communicatie en/of uitstraling.

Deelnemers
De kans op succes is een stuk groter wanneer de deelnemers in de pas lopen qua omvang, proces, branche en doelgroep. Deelnemen wordt goud waard als je bereid bent om ook te delen.

Meetbare opbrengsten
Zonder het vastleggen van meetbare doelen, zoals 20% lagere bedrijfslasten binnen 12 maanden is Delen van IT tijdverspilling.

ITdelen is verbindenict delen bosworx